Pondelok, 17. december, 2018 | Meniny má Kornélia

Šikovná Karin získala najvyššie ocenenie v súťaži. Uspela v príprave čaju

Prvý ročník súťaže v príprave čaju priniesol Karin Kovácsovej, žiačke 5. ročníka Hotelovej akadémie v Nových Zámkoch, 
najvyššie ocenenie.

(Zdroj: RENÁTA GAZDÍKOVÁ)

NOVÉ ZÁMKY. Mladí milovníci čaju mali 22. marca skvelú príležitosť predviesť svoje nadanie na prvom ročníku súťaže Junior Teatender Competition. Čajová súťaž určená pre študentov stredných škôl sa uskutočnila v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Najvyššie ocenenie získala naša študentka hotelovej akadémie Karin Kovácsová z Nových Zámkov.

Prišli si zmerať sily

Organizátormi podujatia boli Alena Ondejčíková a Vladimír Ondejčík z Čajovne dobrých ľudí. Cieľom súťaže bolo zdôrazniť krásu, ale aj náročnosť tejto profesie a podporiť vychádzajúce talenty, ktoré si prišli zmerať svoje sily.

Do súťaže sa zapojilo celkom sedem súťažiacich z troch škôl. Okrem Karin Kovácsovej našu školu reprezentovali aj Frederika Lipavská a Tamara Farkašová. Napriek tomu, že prváčky doteraz nemali za sebou žiadne súťaže, na svojej prvej excelovali.

Súťaž bola rozdelená na dve disciplíny. Prvá sa zamerala na prípravu klasického zeleného čaju a druhá bola voľná disciplína – príprava ľubovoľného kreatívneho nealkoholického nápoja s použitím čaju Matcha.

Pripravovali čaj

Na prípravu klasického zeleného čaju mali súťažiaci možnosť vybrať si z troch zelených čajov a podľa výberu neskôr zvoliť aj správnu metódu prípravy čaju.

Vybraný zelený čaj súťažiaci mohli pripraviť metódou ceremoniálnej viacnálevovej prípravy na čajovom mori (čínsky a lebo taiwanský čaj), alebo japonským štýlom vo vtáčej kanvičke kyusu na tácke (japonský čaj). Súťažiaci pripravovali len prvý nálev s dôrazom na kvalitu čaju a ceremoniálne prevedenie. Po spustení časomiery mali desať minút na to, aby pripravili prvý nálev čaju a podali ho komisárom.

V druhej disciplíne dostal každý rovnaký čaj, a to kvalitný japonský práškový s názvom Matcha. Študenti mali pripraviť za desať minút štyri porcie ľubovoľného teplého alebo studeného nápoja s čajom Matcha. Jednu porciu si súťažiaci pripravil pre seba, aby vedeli posúdiť a vychutnať kvalitu drinku, ktorú potom popísali komisárom.

Čo sa týka hodnotenia súťaže, komisári dbali na kvalitu pripraveného čaju, jeho senzorické vlastnosti – chuť, vôňa, farba čaju, správnosť a vhodnosť vybraného postupu na prípravu čaju, výber a používanie čajového servisu a náradia, aranžovanie priestoru, profesionalitu a umelecký dojem, estetiku a kreativitu drinku a, samozrejme, na hygienu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach
  3. Nestíhate nakupovať darčeky?
  4. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  5. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  6. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  7. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  8. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  9. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  10. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  1. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach
  2. Nestíhate nakupovať darčeky?
  3. Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi
  4. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  5. Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!
  6. Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely
  7. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  8. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  9. Moderný hotel, kde sa cítite ako doma
  10. Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 69 174
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 17 734
  3. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 10 808
  4. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 10 229
  5. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 9 564
  6. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 820
  7. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád 4 035
  8. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch 3 919
  9. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 3 607
  10. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti 2 608

Hlavné správy z MY Nové Zámky

Štúrovo: Matica obviňuje samosprávu, že sabotuje pomník Ľudovíta Štúra

Incidenty sprevádzali aj položenie základného kameňa pamätníka v októbri 2015. Niekto ho zasypal kopou konského hnoja.

Štart na Považí v pohárovom zápase s prijateľnou prehrou

Dobrý finiš Novozámčanov proti lídrovi extraligy.

Slávenie Vianoc prešlo v 20. storočí rýchlym vývojom

Tradície začali nahrádzať zvyky z dovozu.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

O stromčeky z Kysúc nie je záujem, nechcú ich ani domáci

Kedysi vyexpedovali Lesy SR z Kysúc vyše 20-tisíc stromčekov.

Počet obyvateľov klesá. V Trnave ich žije toľko, čo v osemdesiatych rokoch

Pred štvrťstoročím mala Trnava viac ako 72-tisíc obyvateľov, dnes ich má o osemtisíc menej.

Muža, ktorého včera prepadli vo Zvolene, zomrel

Podozriví sú už v rukách polície.

FOTO: Novorodenci z trenčianskej a myjavskej pôrodnice

Prinášame vám prehľad novorodeniatok, ktoré sme odfotili v trenčianskej a myjavskej pôrodnici. Ich fotky boli zverejnené v MY Trenčianskych novinách.

Vybrali SME

Už ste čítali?