Pondelok, 24. september, 2018 | Meniny má Ľuboš, Ľubor

Šikovná Karin získala najvyššie ocenenie v súťaži. Uspela v príprave čaju

Prvý ročník súťaže v príprave čaju priniesol Karin Kovácsovej, žiačke 5. ročníka Hotelovej akadémie v Nových Zámkoch, 
najvyššie ocenenie.

(Zdroj: RENÁTA GAZDÍKOVÁ)

NOVÉ ZÁMKY. Mladí milovníci čaju mali 22. marca skvelú príležitosť predviesť svoje nadanie na prvom ročníku súťaže Junior Teatender Competition. Čajová súťaž určená pre študentov stredných škôl sa uskutočnila v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Najvyššie ocenenie získala naša študentka hotelovej akadémie Karin Kovácsová z Nových Zámkov.

Prišli si zmerať sily

Organizátormi podujatia boli Alena Ondejčíková a Vladimír Ondejčík z Čajovne dobrých ľudí. Cieľom súťaže bolo zdôrazniť krásu, ale aj náročnosť tejto profesie a podporiť vychádzajúce talenty, ktoré si prišli zmerať svoje sily.

Článok pokračuje pod video reklamou

Do súťaže sa zapojilo celkom sedem súťažiacich z troch škôl. Okrem Karin Kovácsovej našu školu reprezentovali aj Frederika Lipavská a Tamara Farkašová. Napriek tomu, že prváčky doteraz nemali za sebou žiadne súťaže, na svojej prvej excelovali.

Súťaž bola rozdelená na dve disciplíny. Prvá sa zamerala na prípravu klasického zeleného čaju a druhá bola voľná disciplína – príprava ľubovoľného kreatívneho nealkoholického nápoja s použitím čaju Matcha.

Pripravovali čaj

Na prípravu klasického zeleného čaju mali súťažiaci možnosť vybrať si z troch zelených čajov a podľa výberu neskôr zvoliť aj správnu metódu prípravy čaju.

Vybraný zelený čaj súťažiaci mohli pripraviť metódou ceremoniálnej viacnálevovej prípravy na čajovom mori (čínsky a lebo taiwanský čaj), alebo japonským štýlom vo vtáčej kanvičke kyusu na tácke (japonský čaj). Súťažiaci pripravovali len prvý nálev s dôrazom na kvalitu čaju a ceremoniálne prevedenie. Po spustení časomiery mali desať minút na to, aby pripravili prvý nálev čaju a podali ho komisárom.

V druhej disciplíne dostal každý rovnaký čaj, a to kvalitný japonský práškový s názvom Matcha. Študenti mali pripraviť za desať minút štyri porcie ľubovoľného teplého alebo studeného nápoja s čajom Matcha. Jednu porciu si súťažiaci pripravil pre seba, aby vedeli posúdiť a vychutnať kvalitu drinku, ktorú potom popísali komisárom.

Čo sa týka hodnotenia súťaže, komisári dbali na kvalitu pripraveného čaju, jeho senzorické vlastnosti – chuť, vôňa, farba čaju, správnosť a vhodnosť vybraného postupu na prípravu čaju, výber a používanie čajového servisu a náradia, aranžovanie priestoru, profesionalitu a umelecký dojem, estetiku a kreativitu drinku a, samozrejme, na hygienu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  5. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  6. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  3. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  4. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  5. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  6. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  8. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  9. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 770
  2. Najužitočnejšia appka 17 705
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 11 942
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 447
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 627
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 389
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 4 623
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 997
  9. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 3 609
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 113

Hlavné správy z MY Nové Zámky

Čo prináša najnovšie číslo týždenníka MY Naše novosti?

Dotácie na šport, ako riešia odpady v Palárikove aj problémy s kamiónmi na Komárňanskej ceste.

Neporazeným zostali Košice

O víťazovi rozhodol gól Ladislava Nagya

Muž sa otrávil pri koštovaní burčiaku. Zabil ho plyn

Oxid uhličitý priotrávil ďalších troch ľudí.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Aké sú príbehy ľudí, ktorí stavali Oravskú priehradu

V stavbe storočia sú mozole a osudy stoviek ľudí.

Žilinský Bulvár: Kedysi vychýrená štvrť mesta, teraz len upadá

Žilinský Bulvár je vo veľmi zlom stave. Problémom sú najmä bezdomovci.

Pezinské vinobranie poznačila víchrica, pomáhali aj hasiči

Popadané stromy, zdemolované stánky či prevrátené smetiaky.

V nitrianskej fakultnej nemocnici vymenili ďalšieho riaditeľa

Martin Neštický je zatiaľ funkciou len poverený.

Vybrali SME

Už ste čítali?