Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel

Bývalí žiaci hotelovky sú už súťažnými komisármi

Vlaňajšia majsterka mladých baristov tento rok uprednostnila maturitu

NOVÉ ZÁMKY. Minulý týždeň sa na pôde Strednej školy hotelových služieb a obchodu stretli najlepší žiaci – baristi na neoficiálnych majstrovstvách Slovenska.

Najlepší z celého Slovenska

„Káva je umením – symbolom siesty, pohostením na osvieženie ducha. Vášnivý milovník kávy miluje kávu hutnú, kvalitnú, dobrú – a niekedy aj tie ostatné,“ prihovorila sa Alžbeta Borosová účastníkom 7. ročníka neoficiálnych majstrovstiev Slovenska v príprave kávy juniorov.

Práve ona na hotelovej akadémii zakladala krúžok baristov- a hoci tu už nepôsobí, stále hotelovku považuje za „svoju“ školu.

„Je málo času, aby sme sa stretli a prehodili pár slov. Väčšinou sa vídame len na súťažiach. Už spolu neriešime školské problémy, preto sú to vždy príjemné stretnutia,“ povedala pre MY.

Na súťaži sa strelo 16 najlepších mladých baristov z pätnástich škôl Slovenska. Prvý deň absolvovali vedomostné testy, finále pozostávalo z prípravy troch porcií espressa, kapučína a voľného čajového nápoja.

26_r5901_res.jpg

Jedna zo súťažných úloh mladých baristov. Foto: (MA)

Zo žiaka skúšobný komisár

Na súťaži sme stretli aj Lukáša Podbehlého – bývalého žiaka, ktorý z úlohy baristu postúpil na úroveň súťažného komisára. „Stretávame sa aj počas školského roka. Chodím sem veľmi rád.

Je to dobrý pocit, stretnúť sa s bývalými spolužiakmi. Vidím, kde robia chyby, viem poradiť aj ja sa sám sa môžem posunúť vyššie,“ skonštatoval.

Vlaňajšia víťazka maturuje

Domácu školu reprezentovala Karin Gogolová a vlaňajšia víťazka súťaže Diana Ferencová.

„Tento rok bola určite pre mňa prvoradá maturita. Súťaž je len bonusom, – keďže je to moja posledná školská účasť, chcela som odísť so cťou,“ povedala nám Diana.

17_r9123_res.jpg

Diana a Karin. Foto: (MA)

Do svojho voľného čajového nápoja sa rozhodla pridať svetlé belgické 13-stupňové nepasterizované pivo. „Vo svojej vôni má obrovský ovocný charakter. Cítiť tam grep, pomaranč, bazu, ale je naozaj je vyrobené z chmeľu,“ ubezpečovala nás.

Čaj s pivom a sirupom

Jej o ročník mladšia kolegyňa Karin Gogolová získala na súťaži Coffee Cup titul najlepšieho nováčika, čím si zaslúžila nomináciu na Baristu Juniora 2015.

Do voľného nápoja z mätového čaju zakomponovala domácu malinovú šťavu z kompótu, aby zvýraznila chuť jahodového sirupu. Po doliatí šumivým vínom vznikol nápoj podobný mojitu.

Diana Ferencová nakoniec skončila na treťom mieste.

21_r1430_res.jpg

Hostia súťaže. Foto: (MA)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  4. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 18 057
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 12 603
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 868
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 180
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 828
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 747
  7. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 445
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 215
  9. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 424
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 409

Hlavné správy z MY Nové Zámky

Čoskoro tu opäť budú Komárňanské dni

Novinkou festivalu je zvýšená pozornosť voči ekológii.

Z predošlých ročníkov festivalu.

Kam za futbalom

Ponuka zápasov, ktoré môžete počas sviatočného víkendu navštíviť.

Ilustračné foto

Komárno v nešťastnom zápase prišlo doma o všetky tri body

KFC čaká už v piatok košická Lokomotíva na svojom štadióne.

Lopta je v sieti. Vyrovnávajúci gól Komárňanov však neplatil.

Pomáhať je jednoduché, stačí si kúpiť chlieb

Chlieb je na Slovensku základnou potravinou, ktorú v domácnosti kupujeme najčastejšie. Ako ukázal nedávny prieskum pre sieť supermarketov BILLA, čerstvý chlieb a pečivo konzumuje viackrát denne viac ako polovica Slovákov.

Spoločnosť BILLA sa zaviazala pravidelne podporovať rodiny v núdzi.
Ilustračná snímka.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Liptovská Mara ukázala základy zatopených domov

Raz do roka sa dá Liptovská Mara zažiť inak.

FOTO: Pod Trenčianskym hradom objavili časť príbora starú pol tisícročia

Unikátny nález sa podaril počas archeologického výskumu bývalého meštianskeho domu pod Trenčianskym hradom na Mierovom námestí v Trenčíne.

Pod Trenčianskym hradom objavili časť príbora starú pol tisícročia

Unikátny nález sa podaril počas archeologického výskumu bývalého meštianskeho domu.

Vybrali SME

Už ste čítali?