Mladí hotelieri praxujú aj v zahraničí

Účastníci dostávajú Europass mobility, ktorý zaznamenáva európsku študijnú stáž v zahraničí a je registrovaný ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Karin má už za sebou viacero zahraničných skúseností. Táto je z Francúzska.Karin má už za sebou viacero zahraničných skúseností. Táto je z Francúzska.

NOVÉ ZÁMKY. Pod záštitou SAAIC - Slovenskej akademickej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu prebieha projekt zahraničnej praxe v oblasti odbornej prípravy Gastronomické služby, Organizuje ho Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch v spolupráci so spoločnosťou Siegmundsburger Haus Werraquelle GmbH

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Koordinátor projektu z Nových Zámkov Milan Trojanovský spolupracuje s nemeckou stranou od roku 2012. Vrámci prvej etapy počas školského roka 2013 / 2014 absolvovalo stáž šesť študentov.

SkryťVypnúť reklamu

Projekt je zameraný na to, aby žiaci - praktikanti absolvovali časť svojej odbornej praxe v hotelových a gastronomických prevádzkach v Nemecku - bez prítomnosti vlastných pedagógov a v cudzojazyčnom prostredí. Druhá skupina študentov absolvuje zahraničnú stáž od 11. marca do 11. apríla 2015.

Výsledky účastníkov projektu vyhodnotenia ich zamestnávatelia a zahrnú ich do celkového hodnotenia. Odborná prax v zahraničí bude zaznamenaná v dodatku k maturitnému vysvedčeniu. Všetci účastníci dostanú zároveň Europass mobility, ktorý zaznamenáva európsku študijnú stáž v zahraničí a je registrovaný ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

V prvej skupine študentov bola aj Karin Kovácsová. Od apríla do mája 2014 absolvovala prax v hoteli Rennsteig Masserberg. „Boli sme tam po Veľkej Noci, v strede Durínskych lesov bola ešte zima. Ale aspoň sme zažili atmosféru májových osláv,“ povedala pre MY Karin, ktorá si počas obsluhy vyskúšala aj tradičný nemecký kroj (vraj bol dosť ťažký).

SkryťVypnúť reklamu

S majiteľmi aj personálom vychádzala dobre. Väčšinou to boli starší ľudia, ale ohromne priateľskí. Vyžadovali však tradičnú nemeckú disciplínu a pracovitosť.

Autor: MA

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Nové Zámky

Komerčné články

  1. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame
  2. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú
  3. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  4. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  5. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  6. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  7. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  8. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  1. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame
  2. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú
  3. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  4. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh
  5. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  6. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  7. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Šetrite náklady s elektromobilom
  8. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce
  1. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov 18 049
  2. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 5 011
  3. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame 4 443
  4. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky? 4 048
  5. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne? 3 304
  6. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce 3 285
  7. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri 3 222
  8. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú 2 188
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu