Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Otokar Klein si rád pochutí na výbornom jedle

Tenorista Otokar Klein má veľmi rád japonskú kuchyňu. Rôzne špeciality sa snaží pripraviť aj doma.

Šéfkuchár Richard Tarrot sa inšpiroval lokálnymi surovinami.Šéfkuchár Richard Tarrot sa inšpiroval lokálnymi surovinami. (Zdroj: ONDREJ ŠOMODI)


NOVÉ ZÁMKY. Viac ako tridsať reštaurácií z celého Slovenska sa zapojilo do Zimného festivalu jedla, ktoré cieľom je podporiť kvalitnú domácu kuchyňu.

Do festivalového výberu sa dostali šéfkuchári špičkových reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku 2012. Ich úlohou bolo pripraviť jedlá v kategórii špecialita šéfkuchára, chute regiónov a jedlá starých materí.

Za Nové Zámky sa do výberu dostala reštaurácia Baldacci v Chateau Béla.

Otokar Klein rád navštevuje reštauráciu Baldacci . FOTO:(OŠ)

Skryť Vypnúť reklamu

Šéfkuchár reštaurácie Richard Tartot zostavil trojchodové menu. V kategórii chute regiónov zvolil foie gras trio. Jeho špecialitou je entrecôte z jeleňa so zemiakmi s čiernou hľuzovkou a jeruzalemským koláčikom. Zlatým klincom celého menu sú hovädzie líčka s alibernet omáčkou, domácimi tagliatelle a glazovanou zeleninou.

„Už dávno sa na dedinách jedla husacina a kačacina, preto som ako predjedlo zvolil foie gras trio. Kedysi bolo tiež bežné, že sa chovali kravy a všetko z nich sa spotrebovalo. Preto som do degustačného menu vybral aj hovädzie líčka,“ prezradil nám šéfkuchár s tým, že všetky jedlá sú poňaté v modernej interpretácii, keďže reštaurácia sa chce odlíšiť od konkurencie. „Na hosťa vždy pôsobí aj to, ako jedlo vyzerá. Preto si dávam záležať aj na jeho prezentácii,“ dodal.

Skryť Vypnúť reklamu

Trojchodové menu okoštoval aj rodák z Nových zámkov, člen opery Slovenského národného divadla a tenorista Otokar Klein. „Túto reštauráciu veľmi rád navštevujem, keďže jedlo a obsluha tu je na veľmi dobrej úrovni,“ prezradil nám Klein. Dozvedeli sme sa tiež, že sa veľmi rád prechádza v miestnej záhradke, kde sa pestujú všetky bylinky a zelenina, ktoré sa používajú v miestnej kuchyni.

„Keď sa nachádzam mimo domova zažívam omnoho väčší zhon, ale aj napriek tomu sa snažím dbať na to, aby som pravidelne jedol. Najradšej mám japonskú kuchyňu, čo je pre našinca možno prekvapujúce. Som veľký gurmán a preto sa snažím niekedy uvariť aj doma,“ dodal známy operný spevák.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  2. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  3. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  4. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  5. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  6. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Hygge ako životný štýl
  10. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 392
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 29 349
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 075
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 269
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 837
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 773
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 387
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 377
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 261
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 114
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Nové Zámky, Štúrovo a Komárno - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Nové Zámky

Testovanie na Prešovskej univerzite.

Deň pred začiatkom skríningového testovania bolo prihlásených takmer desaťtisíc ľudí. Počas prvého dňa otestovali skoro tretinu z nich.

22. jan
MŠO Štúrovo – účastník IV. ligy – východ v sezóne 2020/2021.

Štúrovčania vstupovali do sezóny s vyváženým kádrom.

22. jan
Ilustračná fotografia.

Ak sa chystáte mimo domova, zvážte to. Varujú aj meteorológovia.

22. jan
Nové Zámky boli v minulosti veľmi dôležitým dopravným uzlom. Cestovný ruch potrebuje v súčasnosti nakopnúť.

Prednedávnom z nej vystúpilo Štúrovo a Mužla.

21. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

21 h

Policajti prosia verejnosť o pomoc.

21 h

Testovanie pokračuje aj v nedeľu. V okrese Púchov je priebežná pozitivita pod pol percenta.

24. jan

Petra inšpirovala k textu tragédia. Na Oravskej priehrade sa utopili bratranci.

24. jan

Už ste čítali?