Otokar Klein si rád pochutí na výbornom jedle

Tenorista Otokar Klein má veľmi rád japonskú kuchyňu. Rôzne špeciality sa snaží pripraviť aj doma.

Šéfkuchár Richard Tarrot sa inšpiroval lokálnymi surovinami.Šéfkuchár Richard Tarrot sa inšpiroval lokálnymi surovinami. (Zdroj: ONDREJ ŠOMODI)


NOVÉ ZÁMKY. Viac ako tridsať reštaurácií z celého Slovenska sa zapojilo do Zimného festivalu jedla, ktoré cieľom je podporiť kvalitnú domácu kuchyňu.

Do festivalového výberu sa dostali šéfkuchári špičkových reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku 2012. Ich úlohou bolo pripraviť jedlá v kategórii špecialita šéfkuchára, chute regiónov a jedlá starých materí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Za Nové Zámky sa do výberu dostala reštaurácia Baldacci v Chateau Béla.

Otokar Klein rád navštevuje reštauráciu Baldacci . FOTO:(OŠ)

SkryťVypnúť reklamu

Šéfkuchár reštaurácie Richard Tartot zostavil trojchodové menu. V kategórii chute regiónov zvolil foie gras trio. Jeho špecialitou je entrecôte z jeleňa so zemiakmi s čiernou hľuzovkou a jeruzalemským koláčikom. Zlatým klincom celého menu sú hovädzie líčka s alibernet omáčkou, domácimi tagliatelle a glazovanou zeleninou.

„Už dávno sa na dedinách jedla husacina a kačacina, preto som ako predjedlo zvolil foie gras trio. Kedysi bolo tiež bežné, že sa chovali kravy a všetko z nich sa spotrebovalo. Preto som do degustačného menu vybral aj hovädzie líčka,“ prezradil nám šéfkuchár s tým, že všetky jedlá sú poňaté v modernej interpretácii, keďže reštaurácia sa chce odlíšiť od konkurencie. „Na hosťa vždy pôsobí aj to, ako jedlo vyzerá. Preto si dávam záležať aj na jeho prezentácii,“ dodal.

SkryťVypnúť reklamu

Trojchodové menu okoštoval aj rodák z Nových zámkov, člen opery Slovenského národného divadla a tenorista Otokar Klein. „Túto reštauráciu veľmi rád navštevujem, keďže jedlo a obsluha tu je na veľmi dobrej úrovni,“ prezradil nám Klein. Dozvedeli sme sa tiež, že sa veľmi rád prechádza v miestnej záhradke, kde sa pestujú všetky bylinky a zelenina, ktoré sa používajú v miestnej kuchyni.

„Keď sa nachádzam mimo domova zažívam omnoho väčší zhon, ale aj napriek tomu sa snažím dbať na to, aby som pravidelne jedol. Najradšej mám japonskú kuchyňu, čo je pre našinca možno prekvapujúce. Som veľký gurmán a preto sa snažím niekedy uvariť aj doma,“ dodal známy operný spevák.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Nové Zámky

Komerčné články

  1. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame
  2. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú
  3. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  4. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  5. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  6. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  7. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  8. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  1. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame
  2. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú
  3. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  4. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh
  5. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  6. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  7. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Šetrite náklady s elektromobilom
  8. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce
  1. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov 17 616
  2. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 6 106
  3. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce 4 940
  4. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky? 4 151
  5. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri 3 467
  6. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame 3 127
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne? 2 728
  8. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava! 2 087
  1. Patrik Benčík: Denník advokáta: So smrťou sa nezahráva
  2. Matej Galo: List Robertovi Ficovi: Režim, ktorý obdivujete, za korupciu popravuje!
  3. Martin Pollák: Je „ruská duša“ proti prirodzenosti?
  4. Radko Mačuha: Podať si ruku s Putinom, nieje žiadne umenie.
  5. Patrícia Popovičová: Budúcnosť krajiny začína v školách – bez ohľadu na to, kto ich zriaďuje
  6. Ondřej Havelka: Obřízky, šokující tradice a hluboká víra. Velká cesta mezi africké kulturní a náboženské tradice
  7. Ernest Klotton: Tonka, Tonička, naša sestra, drahá mamička a babka
  8. Dušan Piršel: Prebieha naša životná dráha lineárne, alebo je sínusoidou?
  1. Michal Porubän: Otvorený list vedeniu Slovenskej akadémie vied 23 817
  2. Dušan Koniar: Puč na Slovensku 14 784
  3. Ivan Mlynár: Zábava Roberta Fica s riskovaním našich životov neberie konca. 14 212
  4. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS 9 207
  5. Ján Šeďo: To dopravní inžinieri všetko posr**i ! 8 816
  6. Ján Valchár: Zaujímavé fakty okolo ruskej ropy. 8 578
  7. Radoslav Záhumenský: Skrytý hrad na Slovensku, ktorý väčšina ľudí nikdy nenavštívi 8 070
  8. Blanka Ulaherová: Návrat po 46 rokoch 7 909
  1. Radko Mačuha: Podať si ruku s Putinom, nieje žiadne umenie.
  2. Marian Nanias: Jachtavý brat Lacko.
  3. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS
  4. Věra Tepličková: Pali a jeho Bumblebee II. - jedno z možných objasnení
  5. Věra Tepličková: Pali a jeho Bumblebee
  6. Jiří Ščobák: Ako prísť o peniaze ľahko a rýchlo
  7. Radko Mačuha: Ďalšia Britská stopa vedie do SNP.
  8. Věra Tepličková: O sviniach, potkanoch a sokoloch
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pri pokuse cúvať zišiel z cesty.


1. sep

Spomedzi miest v strednom Ponitrí sa najvyššie umiestnilo Partizánske.


31. aug

Nezodpovední ľudia komplikujú lekárom prácu.


1. sep

Dve populárne herečky a dvaja obľúbení herci si z Trenčianskych Teplíc odniesli prestížnu cenu Umelcova misia.


31. aug

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu