KOMÁRNO. „Už po štvrtý raz organizujeme vínne korzo. Hlavným účinkujúcim je, samozrejme, víno, pretože v priebehu troch dní sa všetko podriadilo kultúrnej konzumácii práve tohto moku. Okrem vinárov z komárňanského regiónu nám svoje výrobky predstavili vinári z pezinskej a tokajskej oblasti, ale aj maďarskí z regiónov Tokaj, Villány, Eger, Tolna a Ászár-Neszmély,“ pokračoval Novák.
Podľa jeho ďalších slov si okrem vynikajúcich vín možno vyberať aj z množstva kulinárskych dobrôt. V ponuke boli syry, pekárenské výrobky, jedlá z diviny, typické oberačkové špeciality a trdelníky.
Nechýbal ani štvrtý ročník súťaže vo varení fazuľovej polievky pomenovanej po veľkom rodákovi z mesta Komárno. „Súťaž vo varení Jókaiho polievky sa zvyčajne koná v parku Anglia a každoročne sa hlási čoraz viac účastníkov,“ informoval ďalej Novák.
V amfiteátri dôstojníckeho pavilónu ponúkali návštevníkom zábavu so skupinou Borostyán, na Javiskovom korze uprostred vínneho korza hrala do nedele ľudová a dychová hudba, vystúpili tanečníci rôznych žánrov.