NOVÉ ZÁMKY. Novozámockú firmu, ktorá zvyčajne vyrába zariadenia pre profesionálne kuchyne, primäla koronakríza preniknúť do inej oblasti trhu.
Vyvinula a začala predávať bezdotykový dávkovač dezinfekcie na ruky.
„Museli sme vymyslieť elektroniku a konštrukciu, ktorá je odolná voči dezinfekčnému prostriedku – peroxidu, alkoholu,“ vysvetlila Eva Šišková z firmy Gastro-Haal. Prístroj získal certifikát od Technického skúšobného ústavu.
Vývoj trval len mesiac
S vývojom nového dávkovača začali v marci, keď videli, čo sa na Slovensku aj vo svete deje. Motivovalo ich, keď videli, ako provizórne riešia dezinfekciu rúk zákazníkov napríklad v obchodoch.
„Dôležité pre nás boli dva aspekty: vymyslieť výrobok, ktorý pomôže všetkým, a to, aby sme našim pracovníkom dali aj v tomto období zamestnanie,“ povedala Eva Šišková.