Štvrtok, 25. apríl, 2019 | Meniny má Marek

V novej ére pivných špeciálov rozhodujú krčmári

Novozámocká redakcia bola pri tom, ako jarný pivný špeciál vyberali pre svojich štamgastov krčmári z nášho kraja. O aký typ piva pôjde, zostáva zatiaľ prekvapením.

Ochutnávka.Ochutnávka.(Zdroj: Roman Guliš)

HURBANOVO. Značka Corgoň pokračuje v tradícii obľúbených pivných špeciálov. Tohtoročný jarný špeciál je však osobitý tým, že ho vyberali pre svojich štamgastov priamo krčmári z Nitrianskeho kraja. So sládkom degustovali dve vzorky pív vyrobených z viacerých odrôd chmeľu, ktoré sú charakteristické typickou horkosťou a výraznou arómou.

Výsledok už čoskoro

Výsledok výberu, ktorý sa uskutočnil 23. februára v Hurbanove, budú mať možnosť ochutnať pivári po celom Slovensku. Krčmármi vybraná limitovaná edícia sa na stoloch pubov a krčiem objaví už prvý aprílový týždeň. O aký typ piva pôjde, zostáva zatiaľ prekvapením. Istý je zatiaľ len názov – Corgoň Krčmársky špeciál.

„Corgoň je pivom, ktoré má v segmente Horeca svojich stabilných konzumentov. Sme presvedčení, že práve krčmári sú tí, ktorí svojich štamgastov dokonale poznajú a vedia, čo im chutí. Preto sme sa zodpovednú úlohu – vybrať jarný špeciál pre Corgoňa – rozhodli zveriť práve im,“ hovorí Simona Majerská, brand manažérka značky Corgoň. S jarným Krčmárskym špeciálom tak značka uvádza nový koncept výberu limitovaných edícií značky určených pre segment Horeca.

Pôvod piva Corgoň siaha do 19. storočia v Nitre, a tak možnosť vyberať prvý krčmársky špeciál dostali piati krčmári z Nitrianskeho kraja. Postupne sa tejto prestížnej výsady zhostia aj krčmári z ďalších slovenských regiónov.

Chmele pre poriadnych chlapov

Príprava jarného Corgoň špeciálu začala už na jeseň 2016. „Naši majstri pivovarníci pripravili viac ako desať vzoriek piva, z toho sme dve vybrané pivné špeciality dali ochutnať krčmárom,“ vysvetľuje Simona Majerská.

Obe vzorky piva testované krčmármi sú charakteristické horkosťou typickou pre Corgoň, a vďaka použitému procesu suchého chmelenia sa vyznačujú výraznými arómami. Pri chmelení bol v oboch vzorkách použitý chmeľ typu Aurora a Mandarina, ktorý v jednom pive doplnil americký chmeľ Chinook a v druhom Cascade. „Obe testované vzorky našu úlohu ponúknuť štamgastom v jarnom špeciáli novú a špecifickú dvanástku s vyššou horkosťou a výrazne chlapskou arómou naplnili nad očakávania. Sami sme preto zvedaví, ku ktorému pivu a typu použitého chmeľa sa krčmári priklonia,“ dodáva Majerská.

Super tajná voľba

Pivná ochutnávka sa uskutočnila v priestoroch profesionálnej degustačnej miestnosti pivovaru pod taktovkou obchodného sládka z hurbanovského pivovaru Karola Franceho. „Pri týchto pivách sa ich chuťový profil naplno prejaví až po dopití. Chmeľu Aurora je v oboch receptúrach práve toľko, aby mali s klasickou dvanástkou rovnaký horký základ, ale aby zároveň mohli vyznieť nové americké chmele. Chmeľ Chinook dodáva pivu citrusovú, korenistú až živicovú arómu, Cascade sa vyznačuje kvetovou, citrusovou a korenistou vôňou. V oboch prípadoch ide o výbornú kombináciu nových chutí a vôní,“ hovorí France.

Krčmári hodnotili práve vôňu, konzistenciu, chuť či farbu piva, a všetko zaznamenali do degustačného formulára. Následne sa v tajnom hlasovaní priklonili k výberu jednej alebo druhej receptúry.

Hodnotili sme aj my

Dve vzorky testovali na jednej strane krčmári, ktorí s týmito produktmi prichádzajú do kontaktu denne a na druhej strane novinári, ktorých mienka mala iba informatívny charakter, rozhodujúci bol názor krčmárov – odborníkov. „Pre mňa ako športového novinára, bolo pozitívnym javom, že výrobca bol zvedavý aj na mienku laika,“ povedal Roman Guliš, športový redaktor týždenníka My Naše novosti.

V dvoch predložených vzorkách bolo treba hodnotiť kritériá ako vôňu, chuť plnosť, horkosť. „Ja osobne mám rád, keď je pivo horké, jedna z tých vzoriek sa však vyznačovala výraznou korenistou arómou i chuťou, k čomu ja príliš neinklinujem, preto som sa rozhodol pre tú druhú vzorku. Môj názor sa dokonca zhodoval s názormi aj niektorých krčmárov,“ dodal..

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  2. Spready a poplatky pri obchodovaní
  3. Od mája sa mení definícia kilogramu
  4. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  5. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  6. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  7. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  8. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  9. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  10. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  1. Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu
  2. Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus
  3. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  4. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  5. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  6. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  7. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  8. Od mája sa mení definícia kilogramu
  9. Spready a poplatky pri obchodovaní
  10. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 25 348
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu 8 022
  3. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 6 994
  4. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 6 428
  5. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 5 570
  6. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 269
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 4 031
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 3 698
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 165
  10. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou 1 970

Hlavné správy z MY Nové Zámky

Likvidácia požiaru budovy v Nových Zámkoch nie je stále ukončená

Likvidácia požiaru budovy na Komárňanskej ceste v Nových Zámkoch nie je stále ukončená.

V Nových Zámkoch na Komárňanskej ceste dnes bojujú hasiči s požiarom už od skorého rána. Horí tu strecha staršej budovy, v ktorej sídli viacero firiem.

Obhajoba nevyšla, pytačky však áno

Vytrvalec z Dvorov nad Žitavou po dobehu do cieľa zaujal milým aktom.

Vytrvalostný bežec Gabriel Švajda požiadal po maratóne v Lipsku svoju priateľku Janku o ruku.

Chceme kupovať čerstvé a kvalitné vajcia zo Slovenska

Pri výber vajec kladieme veľký dôraz popri kvalite a čerstvosti vajec aj na krajinu, odkiaľ pochádzajú.

Žilinská rezerva školila v Komárne z efektivity

Pre snaživých Komárňanov je konečný výsledok až príliš krutý.

Komárno (vo fialovom) prehralo doma s rezervou Žiliny vysoko, herne však rozhodne nesklamalo.

Hasiči už niekoľko hodín zasahujú pri požiari budovy v Nových Zámkoch

Pri požiari budovy evakuovali hasiči z blízkeho hotela 40 ľudí

Ilustračná foto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

AKTUALIZOVAÉ 19:53

V Zohore horia výrobné haly, zasahujú desiatky hasičov

Požiar sa snaží uhasiť vyše 120 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Pacienti v Kysuckej nemocnici kritizovali suché večere

Riaditeľ Martin Šenfeld priznáva, že kritika bola oprávnená.

Vybrali SME

Už ste čítali?